אל תפספסו אף מילה...
אם נבחן את הרכבם התזונתי של רבים מהחטיפים בקטגוריה זו של "חטיפי בריאות" נגלה כי הם עתירי שומן, סוכר במסווה של גלוקוז, סוכרוז ולפעמים גם עתירי מלח.
חשוב להבין שממתיקים המלאכותיים למיניהם מקושרים לעודף משקל, סרטן, אלצהיימר ועוד, כמו כן הם ידועים כמעוררי תאבון, מגדילים את התשוקה לפחמימות, מעודדים אגירת שומן ועלייה במשקל!
ההצהרות על גבי אריזות המוצרים כגון: "ללא סוכר", "אורגני", מכיל סיבים תזונתיים" - מחזקות בעיננו את תפיסת הבריאות, אך מסתבר שבמציאות כ 70% מחטיפי הבריאות אינם בריאים כאשר בוחנים לעומק את הרכיבים ומבינים את משמעותם.
כאשר בוחנים את הרכבם התזונתי של חטיפי הבריאות יש לבחון את היחס בין החלבון והוויטמינים לעומת סוכר ושומן. אם חטיף מכיל סיבים תזונתיים אין זה הופך אותו לחטיף בריא. מה עם כמות הסוכר שהוא מכיל? 0% שומן אינו מצביע על מוצר שאינו מכיל סוכר. כמה אחוזי שומן יש בחטיף? האם הוא מכיל שומן טראנס, שמסכן מידית את בריאותנו ולרוב גם את בריאות ילדינו? האם כמות מעטה של קלוריות בהכרח הופכת את החטיף לבריא ולא משמין?
אז כמובן שהתשובה היא – לא!!
לרוב אנו מתעלמים משאלות אלו ואוכלים מחטיפי הבריאות ללא נקיפות מצפון, כי הרי הוא "בריא". הדבר נכון גם לגבי מוצרי מזון אחרים כדוגמת יוגורט, דגני בוקר, עוגיות בריאות ועוד.
החטיפים, אם כן, הפכו לממתקים לכל דבר, במסווה של מזון בריאות, שאותו אנו נותנים לילדנו, אפשר לומר כמעט כל יום לבית הספר, כדי שייתן להם אנרגיה ושובע. כאשר בפועל הפעולה הפוכה מהמצופה.
חטיף העשיר בסוכרים יגרום לעליית סוכר חדה ולאחר זמן קצר לנפילה חדה, כך שהתוצאה תהיה דווקא של עייפות ולא של ריכוז ואנרגיה וכמובן לא של שובע.
על מנת שחטיף ישביע עליו להכיל כמות חלבון וסיבים תזונתיים מספקת. חטיף שאינו מכיל חלבון ועשיר בסוכרים פשוטים למעשה הינו חטיף "ריק" ולאחר אכילתו התחושה היא כפי שהייתה לפני אכילת החטיף, אין שובע ויש חיפוש אחר נשנושים נוספים – תופעת "חבר מביא חבר"...
בחינה קצרה של המרכיבים יגרמו לכם להבין, שזה לא המזון שהייתם רוצים לאכול ו או לתת לילדכם על בסיס יומי. חטיף קטן ותמים המכיל רק 70 קלוריות, אבל מכיל למעלה מ 10 גרם "שומן טראנס" לחטיף, אינו הופך אותו כלל למזון בריאות, אלא למסכן בריאות!
לידיעה, "שומן טראנס", המזוהה גם "כשומן צמחי" שוקע ומצטבר בקלות בכלי הדם ולגוף קשה לסלקו ובכך עולה הסיכון למחלות לב וכלי דם. כששומן זה שוקע הוא מצטבר בתאים ויוצר נזק, שמעלה את הסיכון לסרטן. יש להורידו לחלוטין מהתפריט!