דף הבית >> מתכונים

מתכונים:

צ'יגה בורגול

מצרכים לשלב הראשון:
כוס בורגול דק
בצל קצוץ דק
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 עגבניות אדומות בשלות, קלופות וקצוצות דק
חצי כפית עד כפית כמון
מלח
מעט שמן זית
 
מצרכים לשלב השני:
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מעט נענע קצוצה דק רק העלים
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
חצי פלפל חריף קצוץ דק – לא חובה
מיץ מחצי לימון
כף רכז רימונים
כחצי כוס גרגירי רימון טריים בעונה 
אופן ההכנה:
שוטפים ביסודית את הבורגול ומשרים למשך כחמש דקות
מסננים, סוחטים ומניחים בצד בקערה גדולה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף ־ זהוב.
מוסיפים את הרסק והעגבניות ומטגנים
מתבלים בכמון ובמלח וממשיכים לטגן עוד כ 5 דקות על להבה נמוכה
לאחר מכן מוסיפים את הבורגול מערבבים היטב ומכבים את האש
מניחים להתקרר
מכניסים לקערה גדולה את הירקות הקצוצים – הפטרוזיליה, הנענע, הבצלים והפלפל החריף
מוסיפים את תערובת הבורגול  
מתבלים במלח, לימון וברכז רימונים ומערבבים לעיסה אחידה
טועמים ומתקנים תיבול
אם יש גרגירי רימון זה הזמן להוסיף לתערובת את מחצית הכמות. את השאר שומרים לקישוט
מכינים כדורים מאורכים בידיים או בעזרת שתי כפות


 

סלט עדשים שחורות ודלעת

מצרכים:
כוס עדשים שחורות – לבשל במים עד לריכוך ולסנן
דלעת חתוכה לקוביות ומוקפצת במחבת
עם מעט שמן זית עד לריכוך

צרור פטרוזיליה קצוצה דק
חצי בצל סגול קצוץ דק
2 בצלים ירוקים קצוצים
אופן ההכנה:
לשים הכל בקערה ולתבל
בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ולימון

לערבב היטב אך בעדינות כדי לא למעוך את הדלעת

 

פנקייק בריא ומפנק

מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין
1 שקית אבקת אפיה
כוס וחצי מים או חלב אפשר גם וגם
לחלופין אפשר להשתמש בחלב סויה,
חלב שקדים, חלב אורז...
2 ביצים
כף שמן קנולה
כף סוכר חום
כף גבינה לבנה - לא חובה

 
אופן ההכנה:
להכניס הכל לבלנדר ולערבב היטב
לתת לנוח 10 דקות.
לחמם מחבת טפלון עם כפית שמן קנולה
להנמיך את הלהבה ולמזוג עם מצקת קטנה מעט מהבלילה למחבת, להמתין עד להיווצרות בועות ואז להפוך עד שמשחים מעט מלמטה.
להגשה:
ניתן לאכול כארוחת בוקר - למרוח מעט קוטג' או גבינה לבנה מעל הפנקייק בליווי ביצה קשה וירקות חתוכים.
ניתן לאכול כקינוח מפנק - למרוח כפית ריבה, דבש, סילאן, מייפל, סירופ אגבה...

 

עוגת גבינה - הכל בקערה אחת ולתנור

מצרכים:
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
4  ביצים בינוניות או 3 גדולות
2 יוגורט במתיקות מעודנת מופחת קלוריות  
אם אין אפשר לשים 2 יוגורט ביו 0% שומן בתוספת כף תמצית וניל
3 כפות קורנפלור
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
1/2 עד 3/4 כוס סוכר + שקית סוכר וניל

לשדרוג ניתן להוסיף חצי לימון טרי סחוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 עד 180 מעלות
מערבבים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה עם היוגורט והביצים עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים שוב עד שאין גושים
מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל, את הסוכר והסוכר וניל ומערבבים היטב
זה הזמן להוסיף לתערובת את הלימון הסחוט
משמנים במעט שמן קנולה תבנית מלבנית או עגולה ויוצקים את התערובת לתוכה
אופים בין 40 דקות עד 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה מעט מלמעלה
לא לפתוח את התנור בשום שלב כדי שהעוגה לא תצנח
בסיום מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד חצי שעה מבלי לפתוח אותו
לשים לב!! התנור נשאר חם ולכן גם בזמן הזה האפייה ממשיכה, לכן יש לכבות את התנור ממש איך שהעוגה מתחילה להזהיב כדי שהיא לא תישרף.
 
מגישים חם / קר לצד תה ירוק – פינוק מושלם לחג השבועות...
מרק עדשים כתומות
מצרכים:
כף שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לקוביות
כוס עדשים כתומות
תבלינים:
כף מרק עוף ( ללא מונוסודיום גלוטומאט )
מלח לפי הטעם (לשים לב כי גם המרק עוף מלוח)
רבע כפית פלפל לבן / שחור
כפית כורכום
אופן ההכנה:
לשים בסיר את שמן הזית ואת שאר המצרכים
לתת טיגון קל של 2 דקות
להוסיף תבלינים
2 ליטר מים לפחות
לתת רתיחה
להנמיך את האש ולבשל כ 40 דקות או עד קבלת מרקם סמיך.
לטעום ולתקן תיבול.
ניתן לסחוט חצי לימון לתוך המרק או בהגשה לפי טעם

תבשיל קציצות עם אפונה וגזר גמדי / חומוס

מצרכים:
לקציצות:
לשים בקערה
חצי ק"ג בשר בקר / הודו טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2-3 פרוסות לחם להשרות במים לכמה דקות
עד לריכוך, להוציא את הלבן של הלחם, לסחוט היטב
ולהכניס לקערה
תבלינים לקציצות:
מלח
פלפל שחור / לבן
רבע כפית כורכום
רבע כפית פפריקה
רבע כפית כמון
מעט אגוז מוסקט
כפית גדושה בהרט / תבלין לקציצות
לערבב היטב את התערובת ולתת לנוח בצד 15 דקות.
בזמן הזה להתחיל להכין את הסיר עם התוספת.

 
אופן הכנת התוספת:
לשים בסיר כף שמן קנולה, 2 שיני שום פרוסות וכפית כורכום, לטגן דקה.
להוסיף חצי שקית אפונה וחצי שקית גזר גמדי - להוציא מבעוד מועד מהמקפיא או לחלופין חצי שקית חומוס.
תבלינים:
כפית מלח, כף מרק עוף רבע כפית פלפל לבן
להוסיף 3-4 כוסות מים ורק כאשר הכל רותח ניתן להוסיף את הקציצות. 
לבשל על אש נמוכה 40 דקות עד שעה.

** להגיש לצד אורז לבן

כרובית בתנור עם ציפוי פריך

מצרכים:
1/2 כרובית מפורקת לפרחים
3 כפות קמח לבן, מלא או כוסמין
1/4 כוס (60 מ"ל) מים או קצת יותר אם משתמשים בקמח מלא או כוסמין
מעט מלח
1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים
2 כפות שמן זית
אפשרות - שבבי צ'ילי, קצח, גרעינים או אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

.1 מחממים את התנור 200-ל מעלות (רצוי במצב טורבו).  מרפדים תבנית בנייר אפייה.

.2 מערבבים בקערה את הקמח, המים ומעט מלח לבלילה אחידה (בסמיכות של בלילת פנקייק). אם רוצים מוסיפים את החרדל או התבלינים.

.3 מערבבים בקערה שנייה את פירורי הלחם עם השמן ומעט מלח (ואפשר להוסיף תבלינים), עד שמתקבל מרקם של חול רטוב. מחזיקים ב"רגל" את כל אחד מפרחי הכרובית, טובלים היטב בבלילה ומעבירים לטבילה בפירורי הלחם. מהדקים מעט ומניחים בתבנית.

.4 אופים 25-20 דקות, עד שהכרוביות משחימות. מגישים חם.

Incascience

כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להישאר מעודכנים - איך ניתן לנהל אורח חיים בריא ומודרני.
מידע נרחב במגוון נושאים מעניינים - תזונה נכונה, דיאטה בריאה, ספורט וכושר, מחקרי בריאות, רפואה משלימה, טיפוח עור הפנים והגוף, מתכוני אוכל בריאים לקריאה ולהדפסה,


התוכן באתר זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
לייבסיטי - בניית אתרים