אנשים בעלי שומן ויסרלי (השומן הבטני) גבוה נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח מחלות
מאשר אנשים בעלי שומן פריפריאלי (שומן תת עורי בשאר חלקי הגוף).
אם נתייחס למבנה הגוף –
השמנת תפוח או אגס- אחוז שומן בטני גבוה מיוחס לאנשים בעלי מבנה גוף של תפוח,
שיעקרו השמנה באזור הבטן, לעומת מבנה גוף אגס, שעיקרו השמנה בישבן ובירכיים.
בעלי מבנה התפוח נמצאים בסיכון רב למחלות לב, לחץ דם וסוכרת.
די בכמות קטנה של שומן מיותר באזור הבטן, כדי להעלות את הסיכון למחלות מסוג זה!
אנשים בעלי משקל גוף ממוצע, או רזים שיש להם שומן ויסרלי עודף, נמצאים בסיכון גם מבלי שיודעים.
בכל הקשור למחלות לב וכלי דם, השומן הויסרלי המצטבר בתוך חלל הבטן, מפריש רמות גבוהות של חומצות שומן חופשיות
וחומרים מחוללי דלקת הפוגעים בכלי הדם, ורמות נמוכות יותר של חומרי הגנה על כלי הדם.
מחקרים מראים גם כי לגברים יש יותר שומן ויסרלי מנשים. הסיבה היא שהורמוני המין הנשיים גורמים לשומן להיות מאוכסן בירכיים, בישבן ובאגן.
כאשר נשים מגיעות לגיל הבלות, פחות אסטרוגן מופק מהשחלות והתהליך גורם לשומן להיאגר באזור הבטן ולא בישבן, או בירכיים.
כדי לבדוק מה גורם לעלייה במשקל והאם היא מסוכנת לבריאות, יש לבצע בחינה של הרכב הגוף,
שתנתח את תכולתו ותספק אבחנה ברורה לגבי אחוז השומן בגוף וגם כמות השומן הויסרלי.
הבדיקה יכולה לשפוך אור על נתונים כמו: מצב האדם מבחינת כושר גופני (באמצעות בדיקת מסת שריר ואחוז השומן),
האם האדם סובל מתת משקל או משקל תקין ופוטנציאל הרזיה.
מדובר במכשיר הנראה כמו משקל אדם רגיל, שיכול לבדוק אחוזי שומן בגוף, שומן ויסרלי ועוד.
הבדיקה נעשית באמצעות טכנולוגיה של ניתוח מוליכות ביו-חשמלית.
כמו כן יש להילחם בשומן הבטני המוסתר ע"י וויתור על "ג'אנק פוד של פחמימות"
ולהשתמש בכל ארוחה בתבלינים שמייצבים רמות סוכר סדם כגון – קינמון, אורגנו, ציפורן, פלפלת (פלפל קאיין אדום חריף) וכורכום.
אפשר למשל להוסיף את הקינמון והציפורן לכוס התה של הבוקר או לערבב בשיבולת שועל.
אורגנו ופלפלת אפשר להוסיף לסלטים, לסנדוויץ', כורכום יכול לשמש כתיבול והוספת טעם למאכלים שונים.
שתיית תה ירוק. האנטי אוקסידנטים בתה הירוק יכולים לעזור בהגברת קצב חילוף החומרים ובהגדלת מסת גוף רזה.