דף הבית >> ויטמינים מינרלים וצמחי מרפא

ויטמינים מינרלים וצמחי מרפא

צמח הקונג'אק

בשמו המלא – קונג'אק גלוקומנאן, זהו צמח מרפא, צמח אסיאתי, המכיל סיבים מסיסים במים, בעלי יכולת ספיחת נוזלים גבוהה במיוחד –
עד פי 200 יותר ממשקלם.
סיבי הצמח הבאים במגע עם מים מתנפחים בקיבה ויוצרים מעין ג'ל סמיך הממלא את מערכת העיכול ויוצר תחושת שובע גדולה.
כאשר הקיבה מלאה היא שולחת איתות למוח על שובע מוקדם, יתרון זה למעשה מסייע בהפחתת התיאבון.
בנוסף סיבי הקונג'אק סופחים אליהם שומנים וסוכרים המגיעים אלינו מהמזון וכך למעשה מסייעים בהפחתת העומס הגליקמי, דבר התורם לשמירה על רמות סוכר תקינות בדם.
במזרח הרחוק ברחבי סין, יפן ודרום מזרח אסיה ישנו שימוש נרחב בצמח הקונג'אק למעלה מ 2000 שנה. הצמח משמש להכנת מזונות בעלי תכולת סיבים גבוהה המסייעת למערכת העיכול ולפעולת מעיים תקינה.
בשנים האחרונות גם הרפואה המערבית החלה לפתח מודעות ליתרונותיו של צמח הקונג'אק וביכולתו לסייע לגוף האדם במספר חזיתות. כיום משולב הצמח במגוון תוספי תזונה.
למזונות עתירים בסיבים תזונתיים יש השפעה לטווח ארוך יותר על תחושת השובע ועל כן סיבי הקונג'אק בהחלט יכולים להוות פתרון טבעי לסיוע ותמיכה בירידה במשקל.
למעשה, הורמונים המופרשים מהמעי הם האחראיים על איתות תחושת שובע או רעב, אולם נוכחותם של הסיבים התזונתיים היא שמתפעלת אותם. ובכלל תזונה העשירה בסיבים תזונתיים זוהי התזונה האולטימטיבית, על כך נדון בכתבה הבאה. 

פרוביוטיקה

פרוביוטיקה היא שם כולל לחיידקים ידידותיים המתקיימים בגופנו ומסייעים באופן פעיל לתפקודו התקין.
הם
משתתפים בתהליכי העיכול והספיגה של המזון וכן בפירוק המזון במעיים ובלעדיהם תהליך העיכול הופך ליעיל פחות ונוצרת תסיסה של מזון במעיים.

כאשר נפגעת אוכלוסיית ”החיידקים הטובים” חלים שיבושים בתפקודה התקין של מערכת העיכול, דבר העלול לגרום לשלשול, עצירות, התפשטות פטרייתית (קנדידה), ירידה בספיגת המזון ואף פגיעה במערכת החיסון. חיידקים אלו נוכחים גם בחלל הפה והאף ובנרתיק הווגינלי הנשי.
גורמים שונים כמו שימוש באנטיביוטיקה ותזונה לא מאוזנת עשויים להפר את האיזון ויכולים לגרום לשינוי בהרכב החיידקים.
תוספת של פרוביוטיקה היא צעד משמעותי להשבת האיזון ולשיפור איכות החיים.
• בבחירת פרוביוטיקה חשוב להתאים סוג המוצר והמינון למטרת השימוש.

 
סובלים מבעיות במערכת העיכול- נפיחות בבטן אחרי האוכל? מעי רגיז? גזים ועצירויות? סובלים ממערכת חיסונית חלשה? סובלת מזיהומים בנרתיק? דלקות בדרכי השתן? סובלים ממחלות מעיים כגון כרוהן וקוליטיס? סובלים מבעיות עור? בעלי אחוזי שומן גבוהים? בעלי שומן בטני גבוה? נטלתם אנטיביוטיקה לאחרונה?
מזדהים עם אחד מהתסמינים שהוזכרו מעלה? מרגישים שזה תיאר בדיוק את מה שאתם מרגישים במהלך היום יום? מרגישים שנפגעת לכם איכות החיים?

לקריאה נרחבת בנושא הפרוביוטיקה והשפעותיה על חיי היום יום שלנו הישארו מעודכנים ועקבו אחר כתבות חדשות המתפרסמות כאן מידי שבוע

ויטמין C

הוא מגן עלינו מפני מחלות החורף, אבל גם מסייע להתחדשות העור ולהחלמת פצעים- ויטמין C הידוע גם בשם (חומצה אסקורבית) הוא אחד מ-13 הוויטמינים החיוניים לאדם והוא שייך לקבוצת הוויטמינים שמסיסים במים (ביחד עם "משפחת" ויטמיני ה-B) החיוניים לחיים. בשונה מהוויטמינים המסיסים בשומן (A, D, E, K) שנאגרים בגוף, ויטמין C לא נאגר ולכן יש לקבלו על בסיס יומיומי.
לוויטמין סי יש השפעה על המערכת החיסונית
ובהגנה על הגוף מפני מזהמים חיצוניים. סביר להניח שאחת ההמלצות שקיבלתם בעת מחלה הייתה לצרוך ויטמין סי, בין אם דרך פירות וירקות ובין אם דרך תוספי תזונה. אבל היתרונות שלו לא מסתכמים בכך ומגיעים אפילו להשפעה על מראה העור והשיער.
ויטמין סי נחוץ לצורך גדילה ותיקון רקמות בכל חלקי הגוף. נחוץ ליצירת קולגן, מרכיב חיוני ביצירת העור, הגידים, הרצועות וכלי הדם. הוא נחוץ גם להחלמת פצעים ולתחזוקה שוטפת של הסחוס, העצמות והשיניים.
חסר בוויטמין סי עלול להביא לריפוי איטי של פצעים, לחולשה במערכת החיסונית, דיכאון, יובש בפה, נשירת שיער ונטייה לשברים. ויטמין סי נחשב לאחד מנוגדי החמצון הידועים ובשל כך הוא בעל תפקיד חשוב במניעת או האטת התקדמות של מחלות שונות.

ויטמין סי הוא נוגד חמצון מאוד יעיל וגם ברמות נמוכות עשוי לסייע בהגנה על חלבונים, שומנים, סוכרים ומרכיבים נוספים בתאי הגוף. ישנם מחקרים שמראים כי הוויטמין גם מעורב באיזון רמות כולסטרול בגוף.
ויטמין C מצוי במידה הרבה ביותר בפלפל אדום, בפרי הדר ובפירות שונים אחרים, בעגבניות, בירקות ירוקים ובכבד. גם חלב מכיל ויטמין C, אך הוא נהרס בתהליך הפסטור.

כתבת המשך בנושא ויטמין C - עוד 10 עובדות חשובות שלא ידעתם על ויטמין סי ומה הקשר בינו לבין עייפות? הישארו מעודכנים או צרו קשר דרך האתר

אומגה 3

חומצות השומן שהגוף שלכם צריך ולא יודע לייצר בעצמו.
אומגה 3 היא חומצת שומן החיונית לתפקוד ושמירה על מערכות רבות בגוף, ביניהן מערכת העצבים (שמירה על הזיכרון, מצב רוח), המערכת החיסונית, מערכת הלב וכלי דם, ואף מסייעת במניעת דלקות.

מה עלול לקרות במצב של חוסר? כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה, הפרעות קשב וריכוז, דלקות פרקים, טרשת עורקים, בעיות זיכרון.
באילו מאכלים ניתן למצוא אומגה 3 - זרעי פשתן, אגוזים, שמן זית, דגים ממי ים צפוני כמו סלמון.
על מנת לקבל כמות מספקת של אומגה 3 יש לצרוך לפחות שתי מנות דג בשבוע. רוב האוכלוסייה המערבית אינה צורכת את הכמות המספקת, לכן לעיתים יש  צורך ליטול תוסף מזון המכיל אומגה 3 ממקור צמחי.

השבת חומצות השומן אומגה 3 לתזונתנו, ובראשן EPA ו-DHA, שהן חומצות השומן בעלות הערך הרב ביותר בקבוצה זו, מסייעת לשמור על בריאות טובה ומשפרת את תפקודי הגוף והנפש.

מזונות לנשנוש בריא בבית או במשרד

תה ירוק להרגעת הבטן ולתחושת שובע -
לתה הירוק יתרונות רבים הוא עשיר בנוגדי חמצון, עוזר לנו להרוות צימאון שלעיתים קרובות מתחזה לרעב, ומהווה פתרון מעולה לסיום הארוחה ולשעות הביניים המאתגרות במשרד.
כמו כן תה ירוק מאיץ את חילוף החומרים ועוזר בשריפת אנרגיה ואף יכול לסייע בהורדת כולסטרול. תה חם הוא רעיון מצוין לכל ימות השנה. הוא מרווה, מחמם, מרגיע ומנחם. החל מטקס ההכנה, דרך לגימה איטית, רצוי בספל מיוחד משלך - הוא השותף האולטימטיבי שלך
ליום העבודה, ויכול בהחלט להרגיע את החשק לנשנושים.
תפוח ירוק -
יש ביטוי מפורסם באנגלית שאומר
"An Apple a Day Keeps the Doctor Away"', ובעברית - תפוח ביום ירחיק את הרופא. התפוחים עשירים מאוד בסיבים, מה שאומר שהם עוזרים לתחושת השובע. כדאי לאכול תפוח לפני הארוחה ולא אחריה, שכן אז תיווצר תסיסה במעיים, דבר שיגרום לגזים, לנפיחות ולריקבון הפרי בקיבה. ניתן לאכול תפוח כקינוח. אם מתעקשים לסגנן קצת את הקינוח, אפשר לאפות אותו עם מעט סוכר חום מעליו.
אגוזים וגרעינים -
אגוזים וגרעינים טבעיים (לא קלויים ולא מלוחים) הם מזון איכותי המכיל שפע של ויטמינים ומינרלים כמו: אבץ, מגנזיום, חומצה פולית, סלניום, ברזל, סידן, ויטמין E וויטמינים מקבוצת B, חומצות שומן רב בלתי רוויות, סיבים תזונתיים ואחוזי חלבון גבוהים.
יחד עם זאת, יש לצרוך אגוזים וגרעינים במידה משום שהם עלולים להשמין, אך כן רצוי להכניסם לתפריט היומי שלנו. ניתן להוסיפם לפירות, ירקות או לנשנש בין הארוחות עם פרי או יוגורט.

דוגמא למנה מומלצת: 7 שקדים + 2 אגוזי מלך מכילה כ-100 קלוריות ומומלצת לאכילה כארוחת ביניים.
אדממה -
אדממה הם פולי סויה הנמצאים בתוך תרמילים ירוקים והם יכולים להוות בחירה מצוינת לנשנוש בריא ודל בקלוריות ושומן בעבודה. באדממה יש כמות גבוהה של חלבון, סיבים תזונתיים, סידן ברזל ועוד. חצי כוס פולי אדממה (ללא הקליפה) מכילה כ-100 קלוריות. את האדממה ניתן לקנות בשקית קפואה, לבשל במים רותחים שהומלחו קלות כ 15 דקות לסנן מהמים ולשמור בקופסא ולהביא למשרד.

Incascience

כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להישאר מעודכנים - איך ניתן לנהל אורח חיים בריא ומודרני.
מידע נרחב במגוון נושאים מעניינים - תזונה נכונה, דיאטה בריאה, ספורט וכושר, מחקרי בריאות, רפואה משלימה, טיפוח עור הפנים והגוף, מתכוני אוכל בריאים לקריאה ולהדפסה,


התוכן באתר זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
לייבסיטי - בניית אתרים