אם כן בואו ניגש לפרקטיקה איך חוסכים קלוריות בכל ארוחה?
שלב ראשון – עדכון גרסה – בעבר לימדו אותנו על פירמידת המזון, אך זו לא הבחינה בין מזונות בריאים יותר ופחות,
לא עשתה אבחנה בין לחם מדגנים מלאים ללחם לבן, לא הייתה בה התייחסות לשומנים בריאים (אבוקדו, שמן זית),
לא פורטו כמויות מומלצות לצריכה ויחס בין הקבוצות ועוד...
"הצלחת הבריאה" מייצגת המלצות תזונה עדכניות ואת היחס הרצוי בין קבוצות המזון השונות.
אם תיישמו את ההנחיות הפשוטות האלו – תיהנו מתזונה מאוזנת ובריאה יותר.
מה כדאי לאכול יותר?
דגי ים, דגנים מלאים, מוצרי חלב רזים עד 5%, ירקות ופירות, שמנים טובים (קנולה, זית, אבוקדו), חלבון רזה (בשר, ביצה).
מה כדאי לאכול פחות?
קמח לבן, שומן טראנס, שומנים מוקשים, מלח, סוכר, מזון מהיר. |
|
|
|